2 kg
ryggbiff 4 msk smör Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak 5 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor, krossade 6 msk smör 1 dl strösocker 75 cl rött vin 1 dl kalvfond 3 dl vatten Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak Maizena, eventuellt 8-10 haricot verts/pers bacon 10 tomater Salt, efter smak Peppar, efter smak olivolja rosmarin socker, efter smak ca 8 bakpotatisar, eller flera små olja till fritering Salt, efter smak
Smaksätt med salt och dijonsenap. Låt pepparsteken koka med i såsen, under sista minuten. Tillsätt schalottenlök och rör om så att alla stekjuicer löser sig
Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis Rullader ca 500 g lövbiff salt peppar 2 msk dijonsenap tandpetare 1 msk smör 2 1/2 dl vispgrädde 1 1/2 dl vatten 1/2 köttbuljongtärning 1/2 msk majsstärkelse 1/2 kruka oregano Grönsaker 200 g snackmorot 150 g sockerärtor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Stek därefter potatisen i pannan med smör, salt och peppar. Ta ut köttet och låt det vila. Späd med kycklingbuljong, grädde, salt och peppar och parmesanost, rör om
Putsa ryggbiffen från hinnor och salta och peppra köttet efter behag. Ryggbiff. Lägg ner köttet i vakuumpåsen tillsammans med enbären, vitlöksklyftorna och kryddsmöret
I vårt fall köpte vi ICA I Love Eco’s ryggbiff som visade sig vara riktigt mör och god. Hetta upp en gjutjärnsstekpanna (om ni har, annars går det bra med vilken stekpanna som helst) med smör och rapsolja
Härligt mör lammstek med god rödvinssåsochpommes Anna. Vår vän Carina kom över på påskmiddag och då bjöd vi på våfflor med Kalix Löjrom, lammstek medpommes Anna och citronfromage över digestivekex
Gjorde en rödvinssås genom att sjuda lite grönsaksbuljong med rödvin och en skvätt vatten. Smakade av med lite balsamvinäger och rörde ned ett par klickar rumsvarmt smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.