Zucchinismaken går väldigt bra ihop med det milda köttet. I det här receptet fyller Artusi zucchini med den fina smeten från kalv- och kycklingtimbalen
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Istället för att värma upp dina tråkiga rester i micron - något som vi alla vet är lika med en middag som är exakt noll procent rolig - så försök komma på sätt att förädla och förvandla resterna
a vitlöksalt och pizzakrydda (kryddblandning med oregano, mejram och basilika) serverat med råstekt vitlökspotatis och en kall créme fraicheröra med tomat och basilika (använder Crème Bonjours färdiga)
Meat-free Monday är tillbaks med dessa otroligt goda kikärtsbullar. Detta kan nog vara den godaste vegetariska maträtten jag någonsin själv har tillagat
Dessa små godingar går utmärkt att fortfarande göra zucchiniskivor av, man kan skära bort de bitar som börjar se dåliga ut, men oftast ser det värre ut än det faktiskt är när man går igenom dem
Ingredienser. Igår åt vi dessa citronbiffar till middag och det är faktiskt det första recept jag lade ut här på bloggen, så de har minst sagt hängt med ett tag
Blanda ströbröd och vatten i en skål och låt det svälla i ca 5 minuter. Tillsätt färs, ägg, pressad vitlök, citronskal, basilika, salt och peppar och arbeta till en jämn färs
Ibland blir det LCHF, ofta blir det IFD-kost, ibland blir det raw-food, titt som tätt blir det Nordisk kost, Medelhavskost, vegetariskt eller vegan, och emellanåt blir det någon lite mer onyttig sötsak
2 stora zucchini. Skölj squashen och dela på längden. Skrapa ur kärnor och lite av köttet med en sked. Lägg upp squash-halvorna på en plåt med aluminiumfolie och ställ in i ugnen i 175°C i ca 10 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.