Ett mycket gott surdegsbröd, med både frukt och rostade frön. Jag bakar numera aldrig med recept, men efter jag bjudit några vänner på det här brödet så lovade jag att göra ett recept, och här kommer det
Jämna till ytan så gott det går och strö över mandelspån ochrussin. russin, mandelspån. Blanda mjöl, husk och salt och tillsätt lite i taget medan matberedaren kör på lågt varvtal
Slängde ihop ett litet gäng goa muffins idag, med smak av kokos, kanel och så lite russin. Klicka ut i små formar och garnera medrussin eller annat om du vill
Men när jag skulle börja sammanställa tårtan funkade det inte alls och jag gjorde en nödlösning och den blev inte som jag hade tänkt mig men den blev extremt god och det fanns inte kvar något efter ett dygn
Jag gjorde precis som hon gjorde med en deg och sen gjorde jag även en deg medsurdeg. I fredags sattes iaf en deg som var full med linfrö, solrosfrö och sesamfrö
Till den här middagen tog jag de tunna revbenen och kryddade med bara örtsalt och vitpeppar. Bilden nedan är inte på Åsenfår och inte heller från Huså, utan från en av mina resor i Sörmland
När jag ändå var igång och mixade ihop en rosaskimrande och läskande glass av jordgubbar och banan, passade jag på att testa en ny idé med mango och kokosgrädde, vilket visade sig bli en krämig och lagom söt solgul historia
Degen är nästan identisk med degen till en annan brödfavorit, nämligen rågsiktskakor (se här), men i bulldegen är det tillsatt lite russin vilket gör dem extra saftiga och goda
Rör om då och då. Chutneyn smakar bäst om den får stå och mogna ett par veckor. Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa ochmed en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Boken inleds med några kapitel om Klara’s egen historia kring sin hälsoresa och följs sen av goda råd för hur just Du kan må bättre, genom att dra ner på kolhydraterna
Grovhacka nötterna och blanda med riven mandelmassa och bittermandelolja. Enkla att göra, inga konstigheter alls och kombinationen av ingredienserna blir så bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.