Idag firas Runebergsdagen i Finland. För några dagar sedan postade jag ett inlägg on Runebergstårtor och det hittar ni här i fall ni vill baka goda tårtor till eftermiddagskaffet
En Runebergstårta är en bakelse som äts på. I högstadiet firade vi Runebergsdagen med fest, dans och. Ett år hade jag rollen som Fredrika på Runebergsdagen
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser. Rör smör, sirap och socker vitt och pösigt. Går bra med elvisp om du "mjukar" upp smöret ca 10 sekunder i mikron
Runebergsdagen firas till minne av Johan Ludvig Runeberg som är Finlands nationalskald. Runebergs fru Fredrika Runeberg sägs ha kommit på bakelsen och det sägs också att han skulle ha ätit en varje dag
RunebergsbakelseRunebergstårtan, ett tjockt, cylinderformat bakverk uppkallat efter J. I Fredrika Runebergs receptbok finns däremot receptet till ett bakverk kallat Runebergs bakelse
Runebergstårtan, eller egentligen så är det ju inte en tårta utan en bakelse, är så himla god och mycket speciell, en bakelse som, tror jag, är den enda bakelse som endast och enbart bakas under en mycket kort period, den första veckan i Februari till ära för Finlands Nationalskald
Runebergsdagen är ju något som vi bara firar här i Finland. Johan Ludvig Runeberg är Finlands nationalskald och honom firar man med Runebergstårtor som är höga "tårtor"/bakelser som är dekorerade med hallonsylt och glasyr, dom är oftast dränkta i rom eller punsch
Idag firas Runebergsdagen i Finland och för att hålla i traditionerna bakar jag Runebergstårtor. Vill du baka traditionella runebergstårtor har jag recept här
På söndag firas Runebergsdagen i Finland och då äts Runebergstårtor i många hem. Till traditionen hör att man äter Runebergstårta, vilket Runeberg själv ska ha ätit dagligen till frukost
Runebergsdagen närmar sig och då skall man fira med runebergstårtor. Runebergskaka. Jag valde att baka en kaka istället för enskilda bakelser, men man gör som man själv vill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.