Rulla till runda bollar (i kupad hand då blir de runda och fina) och lägg på plåt. Smält smöret och ljumma vattnet samt smula ner jästen och rör om, vispa upp ägget och blanda i
basfärs. 1kyld rulle smördeg. 1ost, riven. 1sesamfröRulla ut degen på en plåt, skär i 6 bitar. Lägg 1-2 msk färs och ost på varje degbit, pensla kanterna med ägg, vik ihop och försegla genom att vika ihop som en calzonepizza eller trycka ihop kanterna med en gaffel
Rulla ut degen och skär ut 4 cirklar ca 16 cm i Ø (evmed hjälp av små assietter). Lägg degbitarna på ettbakplåtspapper, strö på osten och därefter det rivnacitronskalet
(Runda solrosbrytbröd av vete, lantbrödsmjöl med 4 sädesslag & surdeg och solroskärnor som är toppade med mjöl). Skär de runda degplattorna i 6-8 tårtbitar med en degskrapa
Gjorde ett sats runda och en sats klippte jag till små lövformade frallor. Forma degen till runda eller till avlånga bullar och lägg på plåtar med bakplåtspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.