Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggulor vitt och fluffigt med elvisp eller köksmaskin. 200 g mörk choklad (70%)Värm ugnen till 175 grader med varmluftsugn. Rör ordentligt till en smidig smet och tryck ut i botten på en form, ca 30*20 cm med bakplåtspapper (fukta gärna händerna med lite vatten när du trycker ut smeten så är det inte lika kladdigt)
Budapestbakelsen förknippar man kanske mest att den rullas ihop, precis som en rulltårta. Istället för enbart grädde som fyllningen i en budapestrulle har, har jag fyllt denna tårta med vaniljkräm blandat med grädde, vilket inte gör den alltför mastig och dessutom passar det väldigt bra till marängen och hallonen
Ja kan väl inte direkt skryta med att jag har haft världens roligaste helg. Viktor har varit bortrest med laget hela helgen men kommer hem när som helst och jag har suttit och skrivit hemtenta hela helgen
Häll fyllningen på båda bottnarna och lägg ihop dem med kladd sidan. Choklad sockerkaka. Hej på er. Ni vet den där goda vaniljsockerkakan som man delar och häller i fyllning, som är så himla god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.