11 dl
hallonsylt eller valfri annan syltSätt ugnen på 250°. Klä en långpanna 30 x 40 cm med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt.
1 Blanda
mjöl och bakpulver och vänd ner det försiktigt omväxlande med mjölken i smeten. Rör försiktigt till en jämn smet. Häll smeten i långpannan.
1 Bred
ut smeten jämnt i långpannan med hjälp av en slickepott. Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter.
1 Ta
kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper.
1 Dra
bort papperet (pensla med lite kallt vatten så lossnar det lättare) från kakan.
1 Bred
på ett tunt jämnt lager sylt över hela kakan.
1 Rulla
ihop kakan med hjälp av papperet, från långsidan.
1 Allergisk?
Laktosfri: Byt ut mjölken mot en laktosfri variant. Mjölkproteinfri: Byt mjölken mot exempelvis havremjölk eller sojamjölk. Glutenfri: Ersätt mjölet med potatismjöl.
Den här veckan var min sista arbetsvecka på kyrkogården för den här säsongen. Det känns vemodigt att ta vinteruppehåll, för jag kommer att sakna mina härliga arbetskamrater, men samtidigt ska det bli ganska skönt att ha lite ledigt nu efter att ha jobbat, i stort sett nonstop, ända sedan april
Bred chokladglasyren över rulltårtan och skär sedan i bitar. Glöm inte att matsortera skal från äggen för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda rulltårta
Rimbobullar påminner mig alltid om ”lite äldre damer” som bjuder på bullar en sommardag. När jag var liten var det alltid denna typen av bullar som det bjöds på hos dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.