Rulltårta – klassiskt recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 12 dl strösocker
  • 12 dl vetemjöl
  • 12 tsk bakpulver
  • 11/2 dl mjölk, rumsvarm
  • 11 dl hallonsylt eller valfri annan syltSätt ugnen på 250°. Klä en långpanna 30 x 40 cm med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt.
  • 1 Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det försiktigt omväxlande med mjölken i smeten. Rör försiktigt till en jämn smet. Häll smeten i långpannan.
  • 1 Bred ut smeten jämnt i långpannan med hjälp av en slickepott. Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter.
  • 1 Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper.
  • 1 Dra bort papperet (pensla med lite kallt vatten så lossnar det lättare) från kakan.
  • 1 Bred på ett tunt jämnt lager sylt över hela kakan.
  • 1 Rulla ihop kakan med hjälp av papperet, från långsidan.
  • 1 Allergisk? Laktosfri: Byt ut mjölken mot en laktosfri variant. Mjölkproteinfri: Byt mjölken mot exempelvis havremjölk eller sojamjölk. Glutenfri: Ersätt mjölet med potatismjöl.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.