Låt tårtan stå i kylen tills det är dags för servering. Ta fram förpackningen med matfett. Täck med marängsmeten och ställ in för gräddning direkt i den uppvärmda ugnen
Lägg rulltårtan på fat och dekorera med bär och citronmeliss eller mynta. Smöra ett bakplåtspapper, lägg det i en långpanna med måtten 30x40 cm och strö över kokos
Smörj mandelformarna med smält smör. Lägg mandel, bit-termandel, socker och vaniljsocker i skålen till matberedaren med kniven monte-rad och kör till ett mjöl
Vispa ägg och socker poröst, gärna med elvisp. Bred vit frosting ovanpå tårtan. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver, och vänd ner i smeten med lätta tag
Vispa grädden och smaksätt den med lemoncurd. Dekorera med delade jordgubbar. Vispa äggvitorna med ättiksprit och 1 dl av sockret till hårt, styvt skum. Vänd försiktigt ner resten av strösockret och bred eller spritsa ut marängen i en 20 cm stor cirkel på en plåt med bakplåtspapper. Grädda marängen i mitten av ugnen, minst 2 timmar, gärna med ugnsluckan på glänt den sista halvtimmen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.