Rucolapaj med tomater
Arla
Arla
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl
  • 175 g Arla® Svenskt Smör
  • 1¾ dl Arla Köket Kesella® kvarg lätt
  • 13 vitlöksklyftor
  • 1150 g rucola
  • 1100 g soltorkade tomater
  • 1 Arla® Svenskt Smör
  • 1½ tsk salt
  • 11 krm svartpeppar
  • 12 dl Arla Köket® vispgrädde
  • 12 ägg
  • 11 dl Arla Köket® riven ost gratängGör så här: Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i 30 min. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva vitlöken. Skär salladen och tomaterna i grova bitar. Fräs vitlöken i smör i en stor stekpanna. Rör i sallad och tomater. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde och ägg. Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Häll äggstanningen i pajskalet, lägg i grönsaksblandningen och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.