Detta är faktiskt den rätt som jag bjöd på till nyårsafton. Helstekt svensk oxfilé med en grym rödvinssås, smörslungade haricoverts, potatisgratäng med västerbottensost och ett parmachips
Efter en dag med lyckade middagsförsök och mindre lyckade bakförsök (jag öppnade ugnen och den fräna lukten av hårfärgningsmedel - jag skojar inte - mötte min näsa
Påskvecka på intåg och jag kan verkligen inte fatta att vi redan är där. Vart tar tiden vägen. Trädknoppar tittar fram och i rabatterna skjuter det fart
Ingen jätteupphetsande rubrik kanske. -) men den här rätten blev jättegod och enkel att tillaga. Jag la i lite av varje i den här rätten som vanligtvis passar bra ihop, oliver, tomater, basilika, philadelpiaost mm
Bilden nedan la jag ut på kryddburkens facebook under rubriken â€Gissa maträttenâ€. Många av er slog huvudet på spiken direkt, medan andra gissade på palt medan en annan skrev, â€Nä, i palt är det ingen lök
Vispa upp ägget, smält smöret. Rör ihop alla ingredienser. Klicka ut 4 klumpar på ett bakplåtspapper. Klappa ut med blöta händer till avlånga, naanformade kakor
Torsdagar som denna känns mest som fredag för oss båda eftersom vi är lediga tillsammans i morgon. Det händer, än så länge, varannan fredag att vi har sådan tur
Förra veckan lovade vi ju att dela med oss av ett efterrättsrecept till er, ja såvida det blev en god och lyckad efterrätt förstås och med tanke på rubriken så är det kanske inte så svårt att lista ut att så var fallet
200 g mörk choklad150 g hackade hasselnötter250 g rabarber i bitar250 g hallon3/4 dl socker4 gelatinblad500 g färskost (jag använde Philadelphia)Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad
Det finns nog inget som känns bättre för själen än att baka. Nu när jag har fyllt mitt skafferi med en hel del roliga verktyg och tillbehör så är det roligare än någonsin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.