Jag och några kompisar fick för oss att ha en retro-kväll och minnas sin ungdoms glada middagar, nu skulle det bara bestämmas vilket årtionde som skulle vara temat, 70, 80 eller 90 tal
Efter lite surfande på olika recept på Boeuf Bourgignon, så fastnade jag för ett recept, i det stora hela använde jag dom ingredienserna som receptet angav, men tog bort en del vin och ersatte det med vatten, och så hoppade jag över lite kryddor som jag tycker är sådär (tex lagerblad, vill ju inte göra en kallops)
Ett enkelt, men dock lite tidskrävande bröd. Inte mycket jobb, men mycket väntan. Men det är det värt. Men resultatet går inte av för hackor, den saken är klar
Jag kan hålla med Jörgen i det att det enkla smakar bäst. Dagens grill blev således, fläskkotlett med foliebakad potatis och ok ett lite svårare moment, den baconlindade ostfyllda jalapenon
För mig var en fiskgratäng en bechamelsås, potatismos och kokt torsk, ibland lite pimpad med räkor. Men med lite hjälp ifrån Per Morbergs kokbok "Morberg lagar husmanskost" så blev det ett resultat som man inte skojar bort i första taget
Väl hemma pyntade jag fint med vackra snittblommor och påbörjade arbetet med min retrofest. Läs även andra bloggares åsikter om Retro, Trerätters, Proppmätt, Matlagningsdag, Finfrämmat, KlassikerPs
Helt ny maträtt för min del, som jag kom på när jag kollade reklambladen tidigare i veckan. Den finns säkert redan, men inget jag personligen stött på tidigare
Detta är faktiskt den rätt som jag bjöd på till nyårsafton. Helstekt svensk oxfilé med en grym rödvinssås, smörslungade haricoverts, potatisgratäng med västerbottensost och ett parmachips
Efter en dag med lyckade middagsförsök och mindre lyckade bakförsök (jag öppnade ugnen och den fräna lukten av hårfärgningsmedel - jag skojar inte - mötte min näsa
Påskvecka på intåg och jag kan verkligen inte fatta att vi redan är där. Vart tar tiden vägen. Trädknoppar tittar fram och i rabatterna skjuter det fart
Ingen jätteupphetsande rubrik kanske. -) men den här rätten blev jättegod och enkel att tillaga. Jag la i lite av varje i den här rätten som vanligtvis passar bra ihop, oliver, tomater, basilika, philadelpiaost mm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.