Roy Fares fattiga riddare med bärkompott
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 60 g vetemjöl (1 dl)
  • 12 g salt (0,5 tsk)
  • 15 g vaniljsocker (0,5 msk)
  • 115 g strösocker
  • 1300 g mjölk (3 dl)
  • 1220 g ägg (4)
  • 116 lagom tjocka skivor brioche bröd eller annat vitt bröd
  • 1 strösocker, att rulla i
  • 1 kanel, att rulla i
  • 1250 g blåbär/hallon (4 dl)
  • 10,5 citron
  • 185 g strösocker (1 dl)
  • 112 g vaniljsocker (1 msk)
  • 1 lönnsirap
  • 1 florsocker
  • 1 grädde
  • 1 vaniljglass
  • 1 citronmeliss
  • 1 Fattiga riddare60 g vetemjöl (1 dl) 2 g salt (0,5 tsk) 5 g vaniljsocker (0,5 msk) 15 g strösocker 300 g mjölk (3 dl) 220 g ägg (4) 16 lagom tjocka skivor brioche bröd eller annat vitt bröd strösocker, att rulla i kanel, att rulla i
  • 1 Bärkompott250 g blåbär/hallon (4 dl) 0,5 citron 85 g strösocker (1 dl) 12 g vaniljsocker (1 msk)
  • 1 Servering lönnsirap florsocker grädde vaniljglass citronmelissFattiga riddare
  • Blanda samman vetemjöl, salt, vaniljsocker och strösocker i en bunke. Tillsätt lite i taget av mjölken och blanda till en slät och fin smet. Blanda sist i äggen. Skär av kanterna på varje brödskiva och dela i mitten. Värm på en stekpanna med lite smör i. När pannan är varm så doppar du 2-3 brödskivor i taget i smeten , stek sen på båda sidor tills de fått en fin gyllenbrun färg. Rulla i kanel och strösocker.' Bärkompott
  • Koka upp citronsaft, vaniljsocker och strösocker tills sockret har smält. Tillsätt bären, rör runt och ställ åt sidan. Servering
  • Servera nystekta fattiga riddare med bärkompotten, lönnsirap, vispad grädde och vaniljglass. Pudra över florsocker och dekorera med citronmeliss.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.