Han bjöd dem på en trerätters middag som bland annat innehöllsaltinbakadrotselleri. I bland kan det gå väldigt snabbt från att man läser ett recept till att man testar det
Toppa selleriskivorna med nötter, tomater och feta. Ringla över olivolja. Skala sellerin och skär den icirka 2 centimeter tjocka skivor. Bryn selleriskivornai oljan cirka 3 minuter på varje sida. Lägg skivorna på en papprad plåt och baka i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter eller tills de är mjuka, känn med provsticka. 400 g rotselleri. 3 msk olivolja. 16 st marinerade soltorkade cocktailtomater på burk. 2 msk olivolja
Som en av många rätter på nyårsafton fick jag äntligentillfälle att testa helstekt rotselleri, mycket gott och alltidroligt att bjuda på något som de flesta inte äter till vardags, i alla fall inte på det här sättet
Tvätta rotsellerin och skala den lätt så att den får en bra form. Om du saknar julskinkan kan detta vara ett vegetarisktalternativ som går utmärkt att tillaga året runt
Här får den sällskap av grädd- och vinstuvad purjolök, en fluffigtkrämig mousse på rotselleri, lättpicklad schalottenlök, långsamrostade tomater och en madeirasky
Borsta rent rotsellerin med rotfruktsborste under rinnande vatten och skär bort grusiga delar. Rör i osten och smaka av med salt och eventuellt tryffelolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.