Servera medris, lite färska tomater och ett glatt humör. Ochmed Oumph. Så mycket för ambitionen att hålla uppe två blogginlägg i veckan sommaren igenom med #jävligtgodbbq =/ Fail från the start
ca 1,4 kg kycklingdelar med ben 1,5 hönsbuljongtärning ca 7 dl vatten 1 morot, i bitar 1 gul lök 5 hela nejlikor 1 lagerblad (litet). 2 msk curry 2 msk smör 1,5 msk vetemjöl 3 dl silad buljong från koket 1 dl grädde
Tillsätt sedan currypastanoch låt fräsa med en minut innan du tillsätter vatten, kokosmjölk, morötter, en skvätt fisksås och sesamolja och låt puttra några minuter
1 kyckling (runt 1,5 kg) (gärna frigående) 1 msk smör 1 msk olja 1 tsk curry 1 msk japansk soja salt peppar ev citron, saft. Sås1 banan (hackad) 2 äpple (hackade) 1 gul lök, hackad 2 klyftor vitlök (hackade) 2 tsk curry 50 g smör 1,5 msk vetemjöl 1 dl koncentrerad kycklingfond ca 1 dl grädde ev citron, saft. ris2 dl basmatiris (lägg det i kallt vatten ca15 min och skölj därefter i kallt vatten ca 5 min) 0,5 tsk salt 4 dl vatten
Smaka av den med fisksås och servera medriset. Låt puttra utan lock medan du gör riset. Det är thailändskt och man kan hitta dessa små godingarna i affärer med östasiatiskt sortiment
Blanda det avsköljda basmatirisetmed vatten och salt i en kastrull. Slå i soyan ochcurryn i stekpannan, pensla kycklingen med detta och häll sist över allt på kycklingen
Blanda rismed tonfiskröran i en smord, ugnsfast form och toppa med sesamfrön och pumpakärnor. Tillsätt kryddor efter smak (generöst medcurry) och vänd sedan ner skivad zucchini och tonfisken
Servera fiskgrytan med kokt ris till. När bubblorna slutat bubbla - lägg i purjolök, äpple ochcurryoch låt det hela fräsa ett par minuter utan att det tar färg
Tyvärr visade det sig att jag inte hade så mycket hemma mer än kyckling, buljong ochris som receptet krävde så jag improviserade istället och den här versionen medcurryoch gröna ärter blev bra den med
Servera medrisoch en sallad. Detta är en gammal klassiker i det svenska köket fast med en ändring, ursprungligen skulle man använt höns och inte kyckling
Servera medris eller stekta nudlar. Smaka av med salt, peppar, limen och ev mer honung. Börja med att skära kycklingen samt alla grönsaker i mindre bitar
Tag med en slev och stick i riset så såsen blandas medriset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Vispa äggvitorna med sockret och ättikan till ett hårt skum. Jag bakade en dubbel sats av denna risekrispies tårta när vi hade vänner på besök och då blir det en hel plåt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.