fläskläggmed ben. Täck med kallt vatten och lägg i kryddor och lök. Rotmos. Fläsklägg. Det ska vara nästan lika mycket vätska efteråt så fyll på med vatten om det kokar ner
Skär läggen i skivor och servera medrotmosen och senap. Rotmos. Prova med en sticka. Färsk fläsklägg. Mosa rotsakerna och en klick smör med potatisstöt
Lägg upp rotmoset och fläsklägget på en tallrik och servera rikligt med senap till. Lite färsk timjan hade säkert varit gott att garnera med men huvudsaken du serverar lägget och rotmosetmed en god senap till
"Recept Per Morberg". Rotmos. Servera moset medfläskläggen och olika sorters senap. Skala potatisen och skär i mindre bitar, tillsätt i kastrullen med kålrot och morötterna
Koka med köttet så blir det varmt och rotmoset får mer smak. Tillsätt kokspad mot slutet - ca en liter - och mosa med vätskan till den konsistens du vill ha det
Rotmos. Med riktig sötstark skånsk senap. Koka upp fläskläggen i vatten. Fyll på med vatten och tillsätt löken i klyftor, lagerblad, timjan och pepparkorn
Ett recept ur boken Husman av Stefan Ekengren. Vid serveringen skivas fläsklägget och värms i lite fläskbuljong och serveras medrotmos och grovkornig senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.