Hetta upp en kastrull med smör och fräs alltsammans i några minuter. 1Bryn färsen i smör i en stekpanna tills den är genomstekt och smula den samtidigt med en gaffel. 1Blanda ner färsen i kastrullen tillsammans med tomatpuré och fräs i 1 minut. 1Häll upp soppan i skålar, lägg på en klick crème fraiche och toppa med färsk oregano. 1Servera soppan tillsammans med bröd
Det fungerar dessutom alldeles utmärkt att göra storkok som sedan kan frysas in i lämpliga portioner - bara att värma de dagar man inte riktigt hinner med att laga mat
Komplettera med ett lagerblad. Du behöver inte vakuum köra påsen, det räcker med att du har den öppen men fäster den med två klämmor på sidan av sous-vide- behållaren
Det bästa med snålsoppa är när man kan använda nypotatis och färska grönsaker. Igår skrev jag om blåbärspajen från barndomen och idag om snålsoppa som också var en favorit när jag var liten
Ingredienser Portioner. 4 7 gula lökar 2 tsk socker 2 tsk torkad timjan 1 1/2 tsk torkad mejram 1/2 dl konc grönsaksfond 1/2 dl vitt vin 1 1/4 l vatten ev färsk timjan till garnering 3 msk olivolja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Fräs lök och rotfrukter i en stor kastrull med lite olja i några minuter. Tillsätt grädde, smaka av med salt och peppar och låt soppan koka upp på nytt
Ingredienser Portioner. 4 1 purjolök 2 vitlöksklyftor 1 1/2 msk olivolja 4 potatisar (4 st motsvarar ca 350 g) 2 morötter 1 palsternacka 1 bit rotselleri (1 bit motsvarar ca 150 g) 3 grönsaksbuljongtärningar 12 dl vatten 3 lagerblad 1 tsk timjan 1 krossade tomater (à ca 400 g) 1 burk vita bönor i tomatsås (à 400 g) salt och peppar 2 msk pesto Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.