Rotfruktssoppa med knaperstekt bacon
Ica kuriren
Ica kuriren
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g soppgrönsaker
  • 10.5 l vatten
  • 11 tärning hönsbuljong
  • 11 msk matlagningsgrädde
  • 160 g bacon
  • 1 gräslök
  • 1500 g soppgrönsaker t ex morötter, palsternackor, rotselleri och purjolök 0.5 l vatten 1 tärning hönsbuljong 1 msk matlagningsgrädde 60 g bacon i strimlor gräslök och lite strimlad morotSkala och tvätta rent soppgrönsakerna och skär ner dem i mindre bitar för att minska koktiden.
  • 1 Koka grönsakerna mjuka buljongen. Gör soppan slät med hjälp av en stavmixer. Runda av soppan genom att blanda ner grädden och smaka av med lite salt och svartpeppar.
  • 1 Stek bacon i en het stekpanna tills den är knaperstekt. Slå upp soppan i serveringsskålar och toppa med bacon, gräslök och lite morotsstrimlor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.