Vi käkade biffarna med ugnsstekt potatis och en kall sås (se recept nedan). Jag kan även tänka mig att det kan vara gott att servera biffarna med ris eller någon annan form av gryn samt en mustig tomatsås
Dela och skär squashen i bitar och lägg i grytan tillsammans med avsköljda vitabönor. Fräs det i en gryta i olivolja på medelvärme, så att löken blir blank och mjuk
Till biffarna på bilden åt vi hemgjorda potatisklyftor som var rester från dagen före samt en stor sallad med blandade grönsaker, bland annat grillad majs som är så gott
Om du kombinerar baljväxter (linser, bönor eller ärter) och något spannmål (pasta, matgryn, bröd) så har du säkrat upp måltidens proteinintag – visst är det smart
13 st normalstora morötter 1 st gul lök 1 st ägg 2 msk ströbröd 2 msk potatismjöl ca 2 krm salt 1 krm vitpeppar Rapsolja till stekningSkala och finriv morötterna, hacka löken. Forma biffar (blir på satsen ca 8-10 stycken) och genomstek knapriga på medelvärme i stekpanna med rapsolja
Mixa broccoli (bukett och stam) med ägg, kryddor och chili. 2 Vänd ihop medspenat, tomat och getost (mixa inte. 3 Forma järpar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 70 g finhackad färsk spenat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.