Rotfruktsgryta med vita bönor och spenat
Toves kök
Toves kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • Rotfruktsgryta med vita bönor och spenat
  • 5 - 6 portioner 1 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta 3 - 4 normalstora morötter (sammanlagd vikt ca 300 g)
  • 1 kålrot ca 400 g 1 msk tomatpuré
  • 1 msk balsamicovinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 500 g passerade tomater
  • 1 dl vatten
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • ½ tsk torkad basilika
  • ½ tsk torkad timjan
  • ½ tsk torkad oregano
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 palsternacka ca 100 g 200 g upptinad fryst bladspenat
  • 200 - 250 g kokta vita bönor (se här) alternativt 1 tetra eller 1 normalstor burk konserverade naturella vita bönor
  • Salt efter smak

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.