Här är ett exempel från ELLE Mat&Vin där hela reportage med recept är vegetariska. Vi åt den mer som tillbehör, som man brukar göra med gratänger när man är köttätare
Smaka av med salt och peppar. Jag hade sötpotatis, palsternacka, morot & fänkål i. Häll på kokosmjölk (börja med 2 dl), koka upp och låt sjuda ca 5 minuter
Jag blev så nöjd med såsen oxå denna gång. Börja med såsen. Red mjölet med lite vatten o blanda i såsen. 4 dl vin1 msk konc oxfond1 tsk socker1 tsk rosmarin1 tsk timjan3 msk smör1 msk mjölFläskfile. 1,5 kg svensk fläskfileSalt ,peppar, ½ dl chilisås, 2 msk olivolja, timjan o pepparLägg först fläskfilen i marinaden o in i kylen ett par timmar
Ja, jag vet, det tar lite tid att göra och är kanske till och med lite omständigt. Till det grillade tycker jag att ni kan servera en riktigt krämig och framför allt god rotfruktsgratäng
Sprid ut ett lager marmelad på osten och slå in osten med marmeladen i degen. Jag har provat både fikon- och apelsinmarmelad och det jag tyckte mest om var med fikonmarmeladen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.