Rotfruktsgratäng – enkelt recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 11 vitlöksklyfta
  • 11/2 chili
  • 11 frp á 400 g krossade tomater
  • 11 grönsaksbuljongtärning
  • 13 dl belugalinser
  • 12 dl vatten
  • 11 tsk timjan
  • 11 tsk basilika
  • 1 salt, peppar
  • 1 olja att steka i
  • 11 rotselleri á ca 600 g
  • 1225 g spenat, fryst
  • 11 dl ost, rivenSätt ugnen på 175 grader. Ta fram och tina spenaten.
  • 1 Skala och finhacka lök, vitlök och chili. Stek i lite olja på medelvärme. Tillsätt krossade tomater, buljongtärning, belugalinser och vatten. Låt puttra i 10 min. Tillsätt timjan och basilika och låt puttra ytterligare ett par minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
  • 1 Skala och skiva rotsellerin i tunna skivor.
  • 1 Skala och finhacka vitlöken. Stek vitlök och spenat i lite olja i några minuter.
  • 1 När belugasåsen är klar: Ta fram en ugnsfast form och smörj med lite olja.
  • 1 Varva såsen med rotselleri och spenat som i en lasagne. Riv lite ost över gratängen och grädda i ugnen i ca 45 min.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.