11 dl
ost, rivenSätt ugnen på 175 grader. Ta fram och tina spenaten.
1 Skala
och finhacka lök, vitlök och chili. Stek i lite olja på medelvärme. Tillsätt krossade tomater, buljongtärning, belugalinser och vatten. Låt puttra i 10 min. Tillsätt timjan och basilika och låt puttra ytterligare ett par minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
1 Skala
och skiva rotsellerin i tunna skivor.
1 Skala
och finhacka vitlöken. Stek vitlök och spenat i lite olja i några minuter.
1 När
belugasåsen är klar: Ta fram en ugnsfast form och smörj med lite olja.
1 Varva
såsen med rotselleri och spenat som i en lasagne. Riv lite ost över gratängen och grädda i ugnen i ca 45 min.
6 potatisar. 11 tsk grillkrydda. 11 tsk oregano. 11 msk matolja. 1Ev lite salt. 1½ dl ströbröd. 16 potatisar 1 tsk grillkrydda 1 tsk oregano 1 msk matolja Ev lite salt ½ dl ströbrödSkär potatisen i tjockare klyftor och koka dem i 4 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.