Hacka lök och vitlök och stek den mjuk tillsammans medspenaten i kokosoljan. Den här tomatoch räksoppan kan du njuta både varm, ljummen eller kall beroende på vad du föredrar
Jag tror vi kan räkna med både morötter i gräsmattanoch rädisor i blomkrukorna. Hetta upp ett par matskedar olivolja i en panna och fräs vitlök och chili ett par minuter
Garnera med små dillvippor. Tillsätt citronskal, röktlaxoch lite salt och svartpeppar. Hacka spenaten grovt, lägg den i kastrullen och låt den smälta ner
Perfekt till matlådan, till buféen, till lunch, till kvällsmat/middag you name it. Jag är busy busy nu dagarna innan jag åker iväg på utbildning i Spanien men här kommer ett härligt recept som vi åt till kvällsmat i går
Grädda sedan i ugn enligt anvisningarna på förpackningen. Börja med att ha lite sås i botten av formen så lasagnen inte fastnar, sedan lasagneplattor, spenat, röktlax, sås, plattor, osv
4 500 g färsk fylld pasta (t ex ostfylld tortellini) 2 msk smör 3 msk vetemjöl 8 dl mjölk (3%) 1 krm riven muskotnöt 1/2 tsk salt 1/2 krm svartpeppar 200 g kallröktlax 200 g fryst bladspenat (tinad) 250 g körsbärstomater 2 dl riven lagrad ost (t ex präst- eller sveciaost) färsk basilika till garnering Lägg till i inköpslistan
Receptet är gjort i samarbete med Hanna Fjeldheim Dale från matbloggen Happy Food Stories. Fördela stekt purjolök ochspenat på den förgräddade pajdegen
400 g Zeta Strozzapreti Casa Di Luca 1 gul lök, hackad 2 klyfta vitlök, hackade 0,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico 1 dl vitt vin 250 g Zeta mascarpone 65 g spenat 200 g röktlax
Blanda krossade tomater, crème fraiche, mjölk, lök, vitlök och soltorkade tomater i en skål. Varva sås, spenatochlaxmed pastaplattorna i tre eller fyra lager i en ugnsfast form
Det svåra med att montera lasagnen är att se till att alla ingredienser håller sig varme så tänk igenom hur du bäst genomför alla moment i tillagningen innan du börjar
Strimla laxenochföredelalaxochspenatblandning över lasagneplattorna. Nån större förhoppning av de små skulle tycka om det här hade jag inte, men det gjorde faktiskt dottern
Skiva svampen och blanda med dressingen. Blanda spenatenmed champinjonerna. Servera med nybakat bröd. Under tiden rensar och sköljer du spenatenoch strimlar laxen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.