Vet ni, jag hittade ett recept på chips som jag gjorde förut. Snacka om lycka. Smakar exakt likadant som chipsen man köper i affären tycker jag & det bästa av allt är att man slipper alla hemska E-ämnen
-) Jag har tidigare bloggat om när jag har friterat rotfruktschips vilket blir otroligt gott men det tar lite tid så för att få chips lite snabbare så kan man välja det här sättet istället
Hemmagjorda rotfruktschips. Och efter att ha gjort dessa kan jag konstatera att jag framöver inte kommer köpa de påsförpackade, svindyra, rotfruktschipsen
Fritera rotfruktschipsen gyllengula i omgångar lyft upp med hålslev eller kockpincett. Skrubba rutfrukterna och skär dem tunt med en mandolin, matberedare eller vass kniv ungefär 1 mm tjockt
Ingredienser3 persiljerötter1 sötpotatis0,5 dl olivoljaSaltCayennepepparSvartpepparKebabkryddaDragonSå här gör duSkala rotfrukterna och skiva i väldigt tunna skivor med exempelvis en potatisskalare
Skiva rotfrukterna så tunt som möjligt, gärna på en mandolin. Skivorna ska nästan vara genomskinliga. Låt dem torka väl på hushållspapper eller handduk
Sätt ugnen på 175°. Skala morot och palsternacka. Fortsätt skala med potatisskalaren till långa skivor. Man kan också skära i tunna, runda skivor med kniv
Jag ogillar egentligen att fritera. Men när man väl har hällt upp en massa olja i den där fritösen kan man ju lika gärna köra på lite i ett sträck liksom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.