Ingredienser 150 g ( 1 påse) KronJäst För Matbröd, färsk 75 g (1/2 påse) KronJäst Surdeg Fullkornsvete eller Råg 500 g (ca 5 dl) vatten 850 g (ca 14 dl) vetemjöl special 15 g (ca 1 msk) strösocker 15 g (ca 1 msk) smör 12 g (ca 2 tsk) salt Topping Garnera gärna bröden med solros, linfrö eller riven ost. Pensling Pensla på lite vatten på det färdigjästa brödet så fastnar fröna lättare. Garnering Creme Fraiche Stenbitsrom Rödlök, finhackad Vitlökssmör: 50 gram Smör, rumsvarmt 1 Vitlöksklyfta, hackad/pressad 2 nypor Flingsalt Rosta brödskivor och stick ut med en hjärtform. Bred på vitlökssmör och toppa med garneringen.
Bakverk & Recept. Och de var gudomligt goda som sagt. - Dela degen i två delar om du vill ha stora snittar eller i fyra delar om du vill ha mindre snittar
Chokladsnittar fyllda med guldnougat. Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
VÄRLDENS godaste pastagratäng som är en blandning mellan spaghetti och köttfärsås och lasagne. Inlägget Världens godaste pastagratäng dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Jag har lite svårt att slänga ätbar mat så jag tog ut det som fanns och tillsammans med en sista tinad kycklingfilé, en burk krossade tomater, några torkade örter och det sista ur burken med creme fraiche blev det denna makalöst goda kycklinggryta
Får nog säga att det var den godaste grytan jag har gjort, sambon var lyrisk ☺. Jag köpte häromdagen en stor bit märgpipa med ben ( Highland Cattle kött ) och igår så gjorde vi en köttgryta på hela stycket (ca 2,2 kg med benet)
Häromdagen var jag hos en granne som höll på att baka dessa underbara kakor, jag fick smaka när de kom direkt från ugnen, varma var de något av de godaste jag ätit på länge
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.