Rostbiff med smörslungad bladspenat och rödvinssås
Vardagslyxaren
Vardagslyxaren
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 port Rostbiff med smörslungad bladspenat och rödvinssås (bild: Marléne Hallberg)
  • 4 st rostbiff i skivor (jag tog för 2 pers ca 350 g rostbiff)
  • salt
  • peppar
  • 800-900 g bladspenat (för 2 pers tog jag nästan en hel påse som innehöll 450 g fryst bladspenat)
  • smör att steka i (ganska mycket smör)
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • vit
  • 1 citron, pressad (både som tillbehör och att ha över bladspenaten i stekpannan
  • citron
  • vitpeppar
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2,5 dl rött vin
  • 2,5 dl köttbuljong (vatten + 1/2 tärning)
  • 2 tsk salt (eller efter smak)
  • tsk
  • eller efter smak
  • 1 krm vitpeppar (eller efter smak)
  • krm
  • Guacamole
  • 2 avocados
  • 1 mogen tomat
  • 1/2 rödlök (knappt skulle jag säga)
  • 1-2 krm cayennepeppar
  • krm cayenne
  • cayenne
  • 1-2 klyftor citron
  • 1 pressadvitlöksklyfta
  • tomater
  • parmesan
  • 1 port Omelett med soltorkade tomater, kantareller och parmesan (bild: Marléne Hallberg)
  • 2 ägg
  • 2 msk vatten eller grädde (jag tog grädde
  • oregano

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.