Marineradrostbiffmedbalsamico, honung och kapris. Den här rostbiffen är ju superb att ha om man har många gäster eller om man ska ha buffé eftersom man förbereder den några dagar innan
Blötlägg lergrytan i kallt vatten ca 30 minuter, putsa köttet, blanda alla kryddor i en kopp och strö hälften över köttet, sätt köttet i lergrytan och strö resten av kryddorna över, skiva löken och vitlöksklyftorna och lägg dem på köttet, klicka ut smöret på köttet. Lägg lergrytan i ugnen som skall vara kall, sätt ugnen på 225 grader i 40 minuter,vändrostbiffen och sänk värmen till 175 grader i ca 1 timme och 40 minuter. 2 kg rostbiff (400 g). 2 msk chilipulver. 2 msk basilika. 2 msk pepparblandning. 2 msk potatiskrydda. 2 msk paprikakrydda. 2 vitlöksklyftor
Att göra gratäng med rå färskpotatis är ingenidé. Till gratängen drog jag ihopfärsbiffar som jag smaksatte med smörstekt strimlad purjolök och litedijonsenap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.