Rostbiff – krämig potatisgratäng – sås av skyn från steken & egenrökta räkor med citron & chiliaioli
Steffes matblogg
Steffes matblogg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 gr – 1 kg 130 – 150 grader (gärna den lägre tempen och lite längre tid 2 timmar) ANVÄND TERMOMETER 55 –
  • 15 st skalade
  • 3 dl
  • 2,5 dl
  • 1- 2 pressade
  • 2 st skalade
  • ev purjolök
  • 1 dm skivad
  • smör
  • salt
  • peppar
  • 1 liten näve
  • 175 grader till
  • 3 ägg rumsvarma
  • 1 tsk salt
  • 5 dl rapsolja rumsvarm
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • Rökta räkor
  • 800 gr räkor med skal
  • 0,5 dl
  • vatten 1 l
  • 1- 2 nävar grovt alspån eller ngt som du gillar ex Hickoryspån som fuktas rejält utan att dränkas.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.