Servera med klyftpotatis och tzatziki. Skala och hacka lök och vitlök fint. 5 tsk salt 1 krm peppar 1 msk maizena majsstärkelse 1 st ägg smör eller margarin till stekningSkölj kikärterna väl och låt rinna av. 1Mosa kikärter, lök, vitlök och persilja i matberedare. 1Blanda med salt, peppar, majsstärkelse och ägg till en smet. Forma bollar och platta ut till biffar, 1 cm tjocka. 1Stek i smör 2–3 minuter per sida på medelvärme
När grönsakerna rostat klart så ska allt blandas ihop. Torsken har jag bara smörstekt och majonäsen är blandad med rivet skal från citron och hackad dill
rostad grönkål medkikärter, bulgur och tzatsiki. GRÖNKÅLSPLÅT MED BULGUR OCH ROSTADE KIKÄRTER. Blanda ihop rapsoljan med pressade vitlöksklyftor samt nån tesked persilja samt chiliflakes efter smaklökarnas djärvhet
Smaksätt med salt, peppar och paprikapulver. Nu innehåller detta recept dock även ungsbakad palsternacka, så ska du ändå starta ugnen av den anledningen, kan du ju lika gärna göra allt på en och samma plåt
Rostad butternutsquash med ringblomskryddade kikärter, jordnötter och geelrysFår den söta butternutsquashen sällskap av sältan från rostade jordnötter ochkikärter så är det ingen som saknar köttet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.