Ingredienser Portioner. 8 1 blomkålshuvud 1 liten fänkål 4 små morötter 1 palsternacka 1 rödlök 2 dl strösocker 3 dl vatten 1 dl ättiksprit 2 stjärnanis 1 kanelstång 1 liten bit färsk skalad ingefära Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Här med ett glas rosé, rostademed chilipulver och lite flingsalt på. ROSTADEKIKÄRTOR. Jag är medveten om att det är en hel del inlägg om kikärtor här på bloggen nu förtiden men det är verkligen en favorit hos mig
Gör egen aioli, snabbt och enkelt med stavmixer eller elvisp. Vispa ihop äggula, citronsaft och senap och tillsätt olja droppvis i början medan du vispar kraftigt
6 2 burkar kikärter (à 400 g) 4 vitlöksklyftor 1/2 dl olivolja 2 tsk paprikapulver 1 tsk salt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Torka dem torra med hushållspapper. Blanda med majsstärkelsen, curry och chilipeppar. Stek kikärterna på hög värme i rikligt med olja 3-5 minuter, tills de får lite färg och är knapriga
Torsken har jag bara smörstekt och majonäsen är blandad med rivet skal från citron och hackad dill. Ett fruktigt vin med ungdomlig blommig smak, med liten sötma
Skölj kikärtorna i kallt vatten å torka av dem med hushållspapper. Älska kikärtor. Rosta kikärtorna i 25 minuter, rör om efter halva tiden. Blanda i 1 tesked flingsalt å 1 tesked paprikapulver, gojsa runt tills varje ärta är täckt av krydda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.