Här med ett glas rosé, rostademed chilipulver och lite flingsalt på. ROSTADEKIKÄRTOR. Jag är medveten om att det är en hel del inlägg om kikärtor här på bloggen nu förtiden men det är verkligen en favorit hos mig
Gör egen aioli, snabbt och enkelt med stavmixer eller elvisp. Vispa ihop äggula, citronsaft och senap och tillsätt olja droppvis i början medan du vispar kraftigt
Ingredienser Portioner. 6 2 burkar kikärter (à 400 g) 4 vitlöksklyftor 1/2 dl olivolja 2 tsk paprikapulver 1 tsk salt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Torka dem torra med hushållspapper. Blanda med majsstärkelsen, curry och chilipeppar. Stek kikärterna på hög värme i rikligt med olja 3-5 minuter, tills de får lite färg och är knapriga
Torsken har jag bara smörstekt och majonäsen är blandad med rivet skal från citron och hackad dill. Ett fruktigt vin med ungdomlig blommig smak, med liten sötma
Hacka vitlöken och blanda medkikärtorna. Ta ut ur ugnen och krydda med paprikapulver. Skölj kikärtorna noga i ett durkslag och sprid sedan ut de på en bakplåtsklädd plåt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.