Rostad vitkålspuré
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300-400 g vitkål
  • 12 tsk olivolja
  • 11 dl vispgrädde
  • 11 1/2 dl mjölk
  • 12 dl finriven parmesanost
  • 1600 g mjölig potatis
  • 12 msk smör
  • 1 salt
  • 1 nymald pepparSätt ugnen på 200 grader.
  • 1 Skär vitkålen i bitar. Blanda med oljan i en ugnsfast form.
  • 1 Rosta i mitten av ugnen tills kålen är mjuk och har fin färg, cirka 30 minuter.
  • 1 Mixa kålen till en slät puré tillsammans med grädde och mjölk. Vänd ner osten för hand.
  • 1 Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet.
  • 1 Mosa potatisen, t ex med en potatisstomp (mixa inte potatisen, stärkelsen gör potatisen klistrig). Rör ner smöret i potatisen.
  • 1 Blanda kålpuré och potatisstomp. Smaka av med salt och peppar. Hit går bra att förbereda.
  • 1 Vid servering: Värm purén försiktigt, den ska inte kokas. Späd eventuellt med lite varm mjölk om purén är för hård.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.