Halvera stora tomater och snitta små och strö ut på en djup ugnsplåt med bakplåtspapper på. Strö över oregano på de rostade grönsakerna och tillsätt sedan de i kastrullen
Skala och skiva löken, fräs den med olja någon minut så den börjar bli genomskinlig. Lägg upp på tallrikar och fördela smulad fetaost över hela härligheten
Känner man sig kall och frusen så smakar det gott med en värmande soppa. Just nu finns det fortfarande svenska tomater att köpa till bra pris så varför inte koka en tomatsoppa till middag
Servera den rostade sötpotatisen med den vitlöksstekta svampen och salladen. Ta ut den rostade sötpotatisen och smula över fetaost och grovhackad persilja
Den här tomatsoppan går snabbt att slänga ihop. Nu när det är höst är det gott och värmande med soppa. Smula fetaosten över soppan och strö över pumpafrön
4 Rostad potatis 1 kg små fasta potatisar 1 tsk torkad timjan 1 tsk salt 2 msk olivolja (gärna original extra virgin) 4 vitlöksklyftor Bakad fetaost 4 stora ark aluminiumfolie 2 msk olivolja (gärna original extra virgin) 1 citron 4 pkt fetaost (à 150 g) 2 msk olivolja (gärna original extra virgin) 1 tsk chiliflakes svartpeppar Sallad 100 g blandad sallad 2 msk olivolja (gärna original extra virgin) 2 msk vitvins-, sherry- eller äppelcidervinäger salt peppar Lägg till i inköpslistan
Smula sönder fetaosten i grova bitar och strö ut i en ugnsform. Klipp ner salvian, smaka av med salt och peppar och häll upp den heta soppan i en termos
1 kg kvisttomat (romantica el mindre plommontomater) 0,5 vitlök 1-2 rödlökar 2 msk olivolja 5 dl vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 1-2 dl vispgrädde salt peppar
Servera den rostade sötpotatisen med den vitlöksstekta svampen och salladen. Ta ut den rostade sötpotatisen och smula över fetaost och grovhackad persilja
Blanda med spenat, ost och paprika. Toppa med solrosfrön. 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Dela potatisen om de är stora, lägg dem i en ugnsfast form, ringla över olja, salta och peppra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.