Rostad tomatsoppa med färskost
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Färska tomater ca 5-10 st (beroende på storlek, plommontomater går också bra)
  • 11/2 gul eller röd lök
  • 11 vitlöksklyfta
  • 12 msk olivolja
  • 1 tre kvistar färsk timjan (går också bra med basilika eller oregano)
  • 11 liter grönsaksbuljong (testa dig fram till lagom konsistens)
  • 13-4 msk färskost
  • 1 salt & svartpepparSätt ugnen på 200 grader. Dela tomaterna i mindre bitar och lägg ner dem i en ugnssäker form. Dela lök och vitlök och låt dem gå med tomaterna i ugnen.
  • 1 Ringla över olivolja och lägg ner några kvistar färsk timjan, rosta detta i ugnen cIrka 20 minuter eller tills tomaterna blir lite skrynkliga. Under tiden kokar du upp grönsaksbuljong.
  • 1 När tomaterna är klara i ugnen, ta bort timjankvistarna och mixa tomaterna i en mixer, tillsätt lite buljong i taget (tills du fått den konsistens du vill ha på soppan) och sedan färskost.
  • 1 Mixa ihop allt och häll soppan i en kastrull. Nu kan du justera konsistensen genom att tillsätta mer buljong om du vill ha en tunnare soppa. Värm soppan och smaka av med salt och peppar.
  • 1 Servera med bröd och njut av världens godaste tomatsoppa.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.