Rostad sötpotatis
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg sötpotatis
  • 12 msk olivolja
  • 12 msk sesamfrön, gärna svarta
  • 1 flingsalt
  • 11 Sätt ugnen på 250 grader. Borsta potatisen ren och skär i klyftor.
  • 12 Lägg potatisen på en bakpappersklädd plåt. Blanda med olivolja, sesamfrö och salt.
  • 13 Rosta potatisen i övre delen av ugnen i cirka 35 minuter. Rör om någon gång under tiden.
  • 1 Saltbakad färskpotatis
  • 1 Pommes frites är förstås alltid gott till en hamburgare, men så här års känns det helt rätt att servera saltbakad färskpotatis till i stället. Potatisen är också god att dippa i dressing.
  • 14 portioner
  • 1 cirka 4 dl grovt salt
  • 11 kg färskpotatis, jämnstor
  • 11 Sätt ugnen på 175 grader. Häll saltet i en ugnsfast form. Tvätta potatisen ren och tryck ner den, ungefär till hälften, i saltet.
  • 12 Baka i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk, cirka 35 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.