11 Sätt
ugnen på 250 grader. Borsta potatisen ren och skär i klyftor.
12 Lägg
potatisen på en bakpappersklädd plåt. Blanda med olivolja, sesamfrö och salt.
13 Rosta
potatisen i övre delen av ugnen i cirka 35 minuter. Rör om någon gång under tiden.
1 Saltbakad
färskpotatis
1 Pommes
frites är förstås alltid gott till en hamburgare, men så här års känns det helt rätt att servera saltbakad färskpotatis till i stället. Potatisen är också god att dippa i dressing.
14
portioner
1 cirka
4 dl grovt salt
11 kg
färskpotatis, jämnstor
11 Sätt
ugnen på 175 grader. Häll saltet i en ugnsfast form. Tvätta potatisen ren och tryck ner den, ungefär till hälften, i saltet.
12 Baka
i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk, cirka 35 minuter.
Rostadsötpotatis med grönkål. Skala och skär sötpotatisen i kuber. Rostadsötpotatis med grönkål. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda med sötpotatisen i en stor ugnsfast form
Ta ut den rostadesötpotatisen och smula över fetaost och grovhackad persilja. Sötpotatis. Servera den rostadesötpotatisen med den vitlöksstekta svampen och salladen
Mixa sötpotatisblandningen med kikärtor, lite extra olivolja till en slät hummusliknande röra. ca 300 g sötpotatis1,5+2 msk olivolja1-2 klyftor vitlökblad från några kvistar färsk timjan eller 1 tsk torkadsalt och peppar8-10 st coctailtomater/små smakrika tomater eller 1 stor tomat delad i fjärdedelar (kan ersättas med rostad paprika)1 paket kikärtor, avrunna och sköljdaev. Skala sötpotatisen och dela i större bitar eller klyftor, ca 2 cm i diameter på tjockaste stället. Blanda sötpotatis och hela, skalade vitlöksklyftor med 1,5 msk av olivoljan och alla kryddor och lägg ut på en bakpappersklädd plåt. ca 300 g sötpotatis
Ta ut den rostadesötpotatisen och smula över fetaost och grovhackad persilja. Sötpotatis. Servera den rostadesötpotatisen med den vitlöksstekta svampen och salladen
Rostadsötpotatis med grönkål. Skala och skär sötpotatisen i kuber. Rostadsötpotatis med grönkål. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda med sötpotatisen i en stor ugnsfast form
Sötpotatis är verkligen ingen favorit i vår familj. Jag personligen avskyr den där trenden att man ska få friterade sötpotatisstavar istället för riktiga pommes på en massa hak nu för tiden
Häll dressingen över de rostade grönsakerna så fort du har tagit ut dem ur ugnen. Skär av ändarna på sötpotatisarna, klyv dem (med skalet på) på mitten och skär sedan varje halva i sex klyftor
Det ni ser på tallriken är ugnsrostadsötpotatis som serveras tillsammans med en uppvispad ricotta (för att den blir så mycket krämigare och godare om man vispar den), färska fikon och pistagenötter
Tvätta och klyfta sötpotatisen. Servera sötpotatisen med krämen, spenat och rödbetsgroddar. 1 kg sötpotatis. 1 dl rostade hasselnötter. 2 dl rostade hasselnötter. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 kg sötpotatis 1 dl rostade hasselnötter 1 tsk salt 2 msk Arla® Smör-&rapsolja oliv Spenatpestokräm. 2 dl rostade hasselnötter 100 g Arla Präst® 250 g Arla Köket Kesella® kvarg 100 g babyspenat 1 grovhackad vitlöksklyfta ½ g salt 1 krm svartpeppar 40 g babyspenat 50 g rödbetsgroddar
Rostadsötpotatis med grönkål. Skala och skär sötpotatisen i kuber. Rostadsötpotatis med grönkål. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda med sötpotatisen i en stor ugnsfast form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.