Melting potatoes – Saftig ugnsrostad potatis med timjan, citron och vitlök. Buljongen kokar in i potatisen så den blir krispig på ytan av ugnsrostningen och mjukt saftig inuti av buljongen
4 ca 600 g sötpotatis 1/2 purjolök 1 msk riven färsk ingefära 1 msk olja 1 tsk curry 1 tsk sambal oelek 1/2 tsk salt 1 vitlöksklyfta 2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 400 ml kokosmjölk 1 dl gula russin 4 port ris 1 kruka koriander 50 g mandelspån Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Skala och dela sötpotatisen i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form. Sötpotatis är lite annorlunda. Det blir väldigt gott att skära potatisen i lite mindre bitar, på sätt blir skalet krispigt och inuti blir det alldeles krämigt
Skala och skär sötpotatisen i kuber. Skär bort stammen och strimla bladen. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda med sötpotatisen i en stor ugnsfast form
Häll dressingen över de rostade grönsakerna så fort du har tagit ut dem ur ugnen. Skär av ändarna på sötpotatisarna, klyv dem (med skalet på) på mitten och skär sedan varje halva i sex klyftor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.