Rostad kål är nyttigt och supergott. Julmat – här är Lands bästa recept Rostadrödkål med äpple och pumpakärnor Ingredienser 8 bufféportioner 500 g rödkål 2 rödlökar 2 msk rapsolja flingsalt 3 små juläpplen ½ dl pumpakärnor 2 tsk rivet apelsinskal Gör så här Sätt ugnen på 225 grader. 500 g rödkål
Trippel-inlägg på rödkålen. Så här tycker andra om rödkål. ödkål/RödkålKörsbärstomater ZucciniPaprikaGul lökSockerärtor+asiatisk fisksåsrisvinäger+smulad fetasesamfröFinstrimla eller hyvla rödkål, finstrimla lök, skär upp resten ganska tunt också
Servera med såsen och de rostade grönsakerna. 400 g rödkål. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g kycklingbröstfilé 400 g rödkål 2 gula lökar 1 tsk salt 1 msk Arla® Smör-&rapsolja 2 dl Arla Köket® vispgrädde 2 msk kycklingfond rivet skal av 1 citron 2 msk crema balsamico
Skär rödkålshuvud i jämna bitar. Tag ut rödkålsblandningen ur ugnen strö flingsalt över. 1 rödkåls huvud. Lägg äpple skivor på bakplåtspapper och ställ dem in i ugn när det är ca 15 minuter kvar på rödkåls ochrödlöksblandningen. På mitten rödkålsblandningen ovanpå äpple skivor samt skär 2 jämna skivor av ankbröstet som placeras på toppen. 1 rödkåls huvud
Rulladerna serverades med sås på baserat på grädden som de sjudit i, några rejäla klyftor av ugnsbakad bakpotatis, klassisk rödkål samt en topping av granatäpplekärnor som fick ge den sista touchen i form av syrlighet och lite krisp
Vi grillade för någon dag sedan och till köttet gjorde jag rostade chili och vitlökspotatis. Det är så skönt med lite sol och värme och äntligen är våren här på riktigt
Färdigrostad. Några av er kanske undrar hur det går med husförsäljningen. Det hade varit skönt att kunna skriva att allt är klart, men så är inte fallet
Bland annat en rödkålssallad med citron som var fräsch och god till allt det salta och feta. Ofta kokas brysselkål mjuk i saltat vatten men till denna salladen rostades brysselkålen med rödlök i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.