11 färdig
mjuk pepparkaka 0,5 röd chilifrukt 3-4 kvistar timjan 1 dl vinäger 2 msk äppelcidervinäger 2 päron 200 g mild blåmögelost, gärna Bredsjö blåSätt ugnen på 225 grader. Skär pepparkakan i 1-2 cm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt. Rosta i ugnen tills de får en fin och krispig yta, ca 7-10 minuter. Finhacka chilin. Repa av bladen på timjankvistarna. Lägg timjan och chili i en kastrull tillsammans med honung och vinäger. Värm honungsblandningen på svag värme. Skär päronen i tunna klyftor. Skär osten i fina skivor och lägg på pepparkakan. Lägg päronen på osten och ringla över honungen.
Allting mjuknar ochkrispigheten försvinner från den rostadepepparkakanoch skinkchipset. Förvara den rostadepepparkakan i en väl försluten burk i rumstemperatur
Skala rotfrukterna, dela dem i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form eller på en plåt. Blanda ihop ingredienserna till marinaden i en kastrull och koka till en simmig konsistens
Rostade rotfrukter. Lägg i en ugnsfast form och blanda med lite olivolja och en nypa salt. God vardagsmat, där fisken är tillagad med paprika & chili-crème fraiche
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.