Rostad pepparkaka med ädelost och het honung
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 färdig mjuk pepparkaka
  • 10,5 röd chilifrukt
  • 13-4 kvistar timjan
  • 11 dl vinäger
  • 12 msk äppelcidervinäger
  • 12 päron
  • 1200 g mild blåmögelost, gärna Bredsjö blå
  • 11 färdig mjuk pepparkaka 0,5 röd chilifrukt 3-4 kvistar timjan 1 dl vinäger 2 msk äppelcidervinäger 2 päron 200 g mild blåmögelost, gärna Bredsjö blåSätt ugnen på 225 grader. Skär pepparkakan i 1-2 cm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt. Rosta i ugnen tills de får en fin och krispig yta, ca 7-10 minuter. Finhacka chilin. Repa av bladen på timjankvistarna. Lägg timjan och chili i en kastrull tillsammans med honung och vinäger. Värm honungsblandningen på svag värme. Skär päronen i tunna klyftor. Skär osten i fina skivor och lägg på pepparkakan. Lägg päronen på osten och ringla över honungen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.