Rostad majssoppa med tunn krutong
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 680 g majskorn (2 stora burkar)
  • 1 msk smör
  • 3 dl vatten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk äppelcidevinäger
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 2 dl creme fraiche
  • salt, peppar, oregano
  • 14 tunna skivor vitt bröd1. Hetta upp ugnen till 275° och ställ sedan om den till grill.
  • 12. Låt majsen rinna av i ett durkslag, bred sedan ut den på en plåt med bakplåtspapper. Rosta majskornen i ca 10 minuter och vänd runt dem lite då och då så att alla majskorn får jämn färg.
  • 12. Häll ner majsen i en kastrull med smör. Låt det fräsa upp och häll sedan på vatten. Ha ner pressad vitlök, sambal oelek, äppelcidervinäger samt kryddor. Låt puttra ca 5 minuter under lock.
  • 13. Häll ner creme fraichen och mixa till en slät smet med stavmixer. Smaka eventuellt av med mer kryddor. Späd med mer vatten för att få önskad konsistens.
  • 14. Skiva brödet tunt så att du får 8 tunna kantbitar. Hetta upp en panna med smör. Lägg i brödet och stek gyllenbrunt på varje sida. När det blivit hårt är det klart.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.