Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 förp Apetina® Paneer Arla® Svenskt Smör, till stekning finrivet skal och saft från ½ citron Marinad: finrivet skal och saft från ½ citron 1 msk olja 1 vitlöksklyfta, pressad salt och svartpeppar Limedressing: 2½ dl Arla Köket® turkisk yoghurt finrivet skal och saft från 1 lime 2 tsk flytande honung salt och svartpeppar Sallad: 450 g frysta majskorn 1 msk matolja 25 g Arla® Svenskt Smör 2 tsk rökt paprikapulver ½ tsk salt och peppar 3 skivor surdegsbröd 2 tomater, tärnade 200 g Apetina® vitost krämig hel bit
Pensla eller vänd dem i oljan och lägg dem med snittytan uppåt på en plåt. 8 lökar, gula och röda. 1Skala och dela lökarna på mitten. 1Strö över farinsocker och sätt in i ugnen i cirka 20–25 minuter. 1Avsluta med salt och svartpeppar
Smaka av med salt och peppar. Blanda bulgurn med allt det hackade. Hacka persilja, grovstrimla myntabladen, skär gurka och tomater i små kuber, skala och finhacka rödlök
Släng i lite ugnsrostad fänkål, eller zucchini. Börja sedan med att koka linserna och quinoan i buljong, ganska rikligt med vatten så kan man bara sila bort resten sen
Varva machésallad, vattenkrasse, grillade päron, smulad getost ochrostade hasselnötter. Ringla över lite mer olivolja och pudra över med rökt paprikapulver
Smaka av med salt och peppar. Snåla inte på gräslöken i nedan recept och försök att inte röra om för mycket, då mosas avokadon och salladen blir "grumlig"
Färdigrostad. Några av er kanske undrar hur det går med husförsäljningen. I dag blir det faktiskt inget middagsrecept (fick middag hemma hos mormor) och inte heller ett allergivänligt recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.