Rostad het pumpasoppa
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 butternutpumpa ca 1 kg
  • 11 gul lök
  • 12 vitlöksklyftor
  • 12 msk Arla® Smör&rapsolja gourmet
  • 11 tsk salt
  • 15 dl vatten
  • 12 msk grönsaksfond
  • 12 dl Arla Köket® lätt crème fraiche paprika & chili
  • 11½ msk citronsaft
  • 1400 g svarta bönor
  • 12 dl Arla® gräddfil
  • 11 surdegsbaguette
  • 1 Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 butternutpumpa ca 1 kg 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 msk Arla® Smör&rapsolja gourmet 1 tsk salt 5 dl vatten 2 msk grönsaksfond 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche paprika & chili 1½ msk citronsaft Topping: 400 g svarta bönor 2 dl Arla® gräddfil 1 surdegsbaguetteSätt ugnen på 225°.
  • 1 Halvera pumpan och skrapa ur pumpakärnorna. Skala och skär pumpan i ca 2 cm stora bitar.
  • 1 Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över smör&rapsolja. Strö över hälften av saltet.
  • 1 Rosta i mitten av ugnen ca 20 min tills pumpan är mjuk. Häll över allt i en stor kastrull. Tillsätt vatten, fond och crème fraiche.
  • 1 Koka upp och mixa slätt. Tillsätt resten av saltet och citronsaften. Späd ev soppan med vatten om den blir för tjock.
  • 1 Skölj bönorna och toppa soppan med dem och en klick gräddfil. Servera med bröd.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.