Häromdagen hittade jag på ett alldeles nytt recept med sådant som fanns i kylen och det blev rostade rotfrukter och fänkål med en glaze på blodapelsin och honung
Skär av stjälkarna på fänkålen och skiva dem så tunt det bara går, alternativt med mandolin. Pensla fänkålen runt om med smörblandningen och salta försiktigt
Fördela timjan och de små gröna vipporna från fänkålen över grönsakerna. 1 liten fänkål, ansad och finskuren (men spara allt som ser fint ut inklusive blast och de dill-liknande vipporna). 1 liten fänkål, ansad och finskuren (men spara allt som ser fint ut inklusive blast och de dill-liknande vipporna)
Garneringen av fänkålsdill och rostade, hela fänkålsfrön är inte bara kosmetisk. Häll de ugnsrostade grönsakerna i en kastrull, och häll över så mycket grönsaksbuljong så att den nätt och jämnt täcker grönsakerna
Att laga mustig fond till fisksoppa på rostade räkskal har jag lärt mig av den gode Tore Vretman. Skär under tiden morötterna i julienne (om du orkar) dvs smala stavar, löken i klyftor och fänkålen i skivor
1/2 msk fänkålsfrö. 1 blomkålshuvud. 1/2 msk gurkmeja. 2 msk olja. Salt och peppar. Sätt ugnen på 200 grader. Ansa blomkålen lätt och skär den sedan i 1 cm tjocka skivor
Dela fänkålen i mindre bitar och sprid ut på formen. 1 fänkål. 1 fänkål. Bosarpkyckling med bakade tomater, fänkål och citron samt sås på rostade tomater
Vi har en speciell relation jag och fänkålen. Ringla olivolja i den ugnsfasta formen och lägg i fänkålen, ringla över ytterligare lite olivolja och salta och peppra
Varva ingredienserna på en tallrik och toppa med blandsallad, rostadfänkål och hyvlad permesan. Ta bort "stocken" i mitten på fänkålen och skär resten i långa strimlor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.