Servera medengod köttbit ochschalottenlöksfrästa edamamebönor. Smaka av med salt, tabasco, ev sirap och ev lite riven eller pressad vitlök om man vill ha mer vitlökssmak
En perfekt nyttig ochgod paj med underbara smaker ochkonsistenser. Pajdeg innehåller mycket fett och vitt mjöl, äggstanningen bygger på gräddmjölk eller bara grädde, i fyllningen har man ost med hög fetthalt och många gånger innehåller pajenäven bacon eller liknande
Inlägget Rostadfärskpotatismed sparris och champinjoner dök först upp på ZEINAS KITCHEN. Denna plåt laddad medfärskpotatis, sparris och champinjoner är ett läckert tillbehör till de allra flesta rätter
Och täck fyllningenmedpajdegen. Krydda med salt, svartpeppar och dragon. Dök det helt plötsligt upp två tillfällendenna veckan med helt otroligt goda pajer
Men när det är sommar ochfärskpotatistider nöjer jag mig medden näst bästa varianten, att använda kokt färskpotatisoch ösa över en massa gott i en gratäng
Gratängen går utmärkt att förbereda och sedan förvara i kylen eller frysen (om du fryser den blir det bäst att vänta med att gratinera den tills den ska serveras)
Jag hade också kvar lite av en svampstuvning som fick åka med i gratängen (jag slänger aldrig mat, det går alltid att hitta på nån ny kombination), menden står inte med i receptet
Just denna variant, innehållande bland annat bostongurka, kapris och örter, passar alldeles utmärkt att servera tillsammans med till exempel panerad falsk fisk eller vegetariska fiskbiffar (se här eller här)
Jag har en lång kväll framför mig med studier men vill passa på att delge er med ett toppenrecept som jag kommer att göra mååånga gånger framöver i vår och sommar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.