Ringla över en god olivolja, krydda med havssalt och svartpeppar. Jag köpte 4 påsar medfärskpotatis ifrån Olsegården på matmässan Passion för mat förra veckan bland annat dessa två vackra delikatessorter Violet queen och Cecile. Höj sedan värmen till ca 225 grader och kör ytterligare ca 5 min eller tills du ser att potatisen har fått fin rostad färg
Inlägget Rostadfärskpotatismed sparris och champinjoner dök först upp på ZEINAS KITCHEN. Denna plåt laddad medfärskpotatis, sparris och champinjoner är ett läckert tillbehör till de allra flesta rätter
4 1 kg färskpotatis (skrubbad) 2 msk olivolja 1 tsk flingsalt salt och svartpeppar Örtolja 2 dl blandade hackade örter (t ex persilja, basilika och timjan) rivet skal och juice av 1 citron 2 rivna vitlöksklyftor 1 dl olivolja 1 dl finriven parmesanost Lägg till i inköpslistan
I lördags kväll grillade vi med våra gäster och jag hade införskaffat lite god färskpotatis. Jag har en lång kväll framför mig med studier men vill passa på att delge er med ett toppenrecept som jag kommer att göra mååånga gånger framöver i vår och sommar
Skölj och skiva purjolöken och låt fräsa med. Servera med en sallad. 4 dl crème fraiche franska örter. När grabben bjuder på mat blir det enkelt och GOTT
Stekte också på färska kantareller och serverade det hela med pesto. Till detta gjorde jag färskpotatis i ugnen som jag sedan smaksatte med härliga kryddor och parmesanost
Tvätta potatisen och lägg den i en ugnssäker form eller på en plåt med bakplåtspapper. 18 st färskpotatisar. 18 st färskpotatisar 1 msk raps- eller olivolja 1 tsk salt, gärna flingsalt (några kvistar timjan eller rosmarin)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.