Rostad citronblomkål med frasig torsk och remouladsås
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ugn 200°C
  • 11 blomkål
  • 10 ,5 dl olivolja
  • 11 citron, saft och rivet zest
  • 15 hela vitlöksklyftor med skal
  • 1600 gr torskfiléer
  • 11 dl vetemjöl
  • 12 ägg
  • 12 ,5 dl ströbröd
  • 12 dl pickles eller inlagd gurka
  • 11 ,5 dl majonnäs
  • 11 tsk curry
  • 12 msk finhackad gräslök
  • 1 Salt och peppar
  • 1 Neutral olja och smör till stekningBryt av alla blomkålsbuketter och skär även stammen i mindre bitar. Tryck till vitlöksklyftorna. Lägg blomkål och vitlök i en bunke och vänd runt med olivolja, citronsaft, salt och peppar. Baka i ugnen på 200°C i 20-30 minuter, strössla på rivet citronzest.
  • 1 Finhacka pickles eller inlagd gurka. Blanda med majonnäs, curry och gräslök. Salta och peppra och ställ åt sidan.
  • 1 Salta torskfiléerna. Vänd dem sedan i först mjöl, sen ägg och till sist ströbröd. Stek i olja och smör till gyllene och frasiga på båda sidor. Servera genast med rostad blomkål och remuladsås.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.