1 Neutral
olja och smör till stekningBryt av alla blomkålsbuketter och skär även stammen i mindre bitar. Tryck till vitlöksklyftorna. Lägg blomkål och vitlök i en bunke och vänd runt med olivolja, citronsaft, salt och peppar. Baka i ugnen på 200°C i 20-30 minuter, strössla på rivet citronzest.
1 Finhacka
pickles eller inlagd gurka. Blanda med majonnäs, curry och gräslök. Salta och peppra och ställ åt sidan.
1 Salta
torskfiléerna. Vänd dem sedan i först mjöl, sen ägg och till sist ströbröd. Stek i olja och smör till gyllene och frasiga på båda sidor. Servera genast med rostad blomkål och remuladsås.
Salta och peppra. Bred över crème fraiche och strö på mandel. 600 g torskfilé. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g torskfilé ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche tomat&basilika 3 msk mandelspån
Dagarna bara flyger fram, inte lätt att vara ensam förälder med barnen i veckorna och hinna med alla måsten plus sånt man göra för sig själv för att hämta ny energi
Det har bland annat önskats något enkelt recept med fisk och så har det önskats något med kål. men om du redan fixar mos som du exempelvis kryddar med finhackad basilika så blir det genast mycket festligare
Smaka av färsen med salt och peppar. Härligt goda färsbiffar som får smak av fetaost och basilika. Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar (det går att tillsätta lite stevia också)
Här är hennes supergoda recept på fisk med räkor och fetaost. – Jag gillar enkla recept med minimal insats i köket, säger kokboksförfattaren Anna Aobadia
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.