Smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med andra goda afrikanska grytor och Zeinas injera. 1. Hacka lök i tärningar, finhacka vitlök, finhacka chili
Tillaga kycklingen tillsammans med böngrytan i ugnen. Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs grönsakerna tillsammans med tomatpurén ett par minuter
Skär auberginen på längden i centimetertjocka skivor. Knåda det med handen i kallt vatten i en kastrull, häll bort vattnet och upprepa tills vattnet är klart
I grönsaksväg hittar man paprikor, gurkor, olika örter och sallader, broccoli, kålsorter, tomater, auberginer, zucchini och pumpor allt odlat här i öriket
rostade solrosfrön eller pumpafrön. Koka kamutvetet eller bulguren enligt paketet (ta den mindre mängden vatten) och med salt samt saffran i kokvattnet
Tillsätt sedan skinkan till peston och pulserar bara med mixern tills du får en grynig pesto. Lägg lufttorkad skinka på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen tills helt krispig (det tar ca 10 minuter)
Servera med en stor sallad och bröd, gärna rostade skivor eller stekta i smör. För att göra det till en komplett måltid så hackade jag ihop en sallad samt rostade lite bröd
Massera in auberginen och pumpan i olja och salt i en bytta. Häll upp på en plåt med bakplåtspapper. Råriv rödbetan, mixa den med hummus, tahini, vitlök och salt
Servera med stekt sidfläsk eller stekt bacon och rostade valnötter. I helgen var det extrapris på aubergine, och då blev jag sugen på att laga fetaostgratinerad aubergine till middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.