Rosentårta med smak av choklad, hallon & lime
Gina Persson
Gina Persson
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  •  
  • Tårtbotten
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 0,75 dl kakao
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 75 g osaltat smör
  • 2,25 dl socker
  • . 1 tsk vaniljessens (vaniljextrakt enl. originalreceptet, man kan nog även ta vaniljsocker och smaka av så att smaken blir bra!)
  • 2 ägg 1,75 dl mjölk
  • 1,5 msk vatten
  • 0,75 tsk snabbkaffepulver av espressotyp
  •  
  • Mjölkchokladkräm
  • 100 g Färskost
  • 100 g mjölkchoklad
  • 1 tsk ljus sirap (lönnsirap enl. originalrecept)
  • 1 tsk starkt kaffe
  • 1 tsk mjölk
  • 0,5 krm salt
  • 1 msk kakao
  •  
  • Hallon och limekräm
  • 75 g osaltat smör, rumsvarmt
  • 1,25 dl florsocker
  • 0,5 dl strösocker
  • 150 g färskost
  • 0,5 dl hallonsylt
  • 50 g färska hallon
  • 2 lime, rivet skal
  • smör/margarin att smörja formen med
  • 200 g äggvita (ca 5-6 st)
  • 3,5 dl strösocker
  • 0,75 dl vatten
  • 450 g smör, rumsvarmt
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 tsk röd pastafärg

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.