Hoppas att ni hade en trevlig midsommarafton i går trots kyla och regnrusk. Här var det helt okej. Vi tog en tur i husbilen ner till Vadstena och käkade en smarrig picknicklunch som bestod av dessa läckra frallor, fyllda med morotslax samt en enkel potatissallad smaksatt med dippmix (se recept här och här)
Det här receptet kommer från barnens fröken, det är nog 20 år sedan nu. Vi föräldrar bakade och barnen sålde bullarna på marknader för att få in pengar till skolresor
Det fick bli ett enkelt och gott rosenbröd. För att baka 30 st rosenbröd behövs50 gr smör5 dl mjölk50 gr jäst1 tsk salt1 msk socker13-14 dl vetemjöl (jag använde mig av 1/3 "vanligt" vetemjöl och 2/3 manotiba cream)ÄggVallmofröBaka så härSmält smöret i en kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.