1 vallmofrönSmula
jästen i en bunke (gärna maskin). Smält smöret och tillsätt mjölk, socker och salt. Låt blandningen bli fingervarm och häll den över jästen. Rör ut jästen och tillsätt det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt så att den blir smidig. Strö över lite mjöl och plasta bunken. Låt degen jäsa i 40 minuter.
1 Ta
upp degen på mjölat bord. Dela degen i två delar och forma längder. Dela varje längd i ca 15 bitar. Rulla bullar och lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Klipp ett kryss i toppen av varje bulle. Låt jäsa ca 30 minuter. Sätt under tiden ugnen på 250 grader.
1 Pensla
bullarna med uppvispat ägg och strö på vallmofrön. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt bröden svalna under bakduk.
Här kommer ett snabbt, enkelt och supergott receptpå pasta med bacon och philadelphiaost. Stek baconen på medelvärme i en stekpanna tills det börjar få färg
Det här är min tolkning på den gamla klassikern kålpudding. Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter, ta ut när färsen är genomstekt (beror på ugn och form)
Jag har fått en hel del frågor på hur jag gjorde den men jag var inte riktigt nöjd med det tidigare receptet så nu var det dags att laborera lite till… o dessutom hade vi ingen lunch så det var lägligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.