Rosenbröd – recept på kuvertbröd
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 150 g smör
  • 15 dl mjölk
  • 11 msk socker
  • 11 tsk salt
  • 112-13 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 vallmofrönSmula jästen i en bunke (gärna maskin). Smält smöret och tillsätt mjölk, socker och salt. Låt blandningen bli fingervarm och häll den över jästen. Rör ut jästen och tillsätt det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt så att den blir smidig. Strö över lite mjöl och plasta bunken. Låt degen jäsa i 40 minuter.
  • 1 Ta upp degen på mjölat bord. Dela degen i två delar och forma längder. Dela varje längd i ca 15 bitar. Rulla bullar och lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Klipp ett kryss i toppen av varje bulle. Låt jäsa ca 30 minuter. Sätt under tiden ugnen på 250 grader.
  • 1 Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på vallmofrön. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt bröden svalna under bakduk.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.