Servera medmandelpotatispurénsamtmed helsalt gurka. Köttet skall när det är färdigt ”falla isär” , om man använder stekgryta kan man behöva späda med vatten då och då
Servera gärna fiskbiffarna medsmörstekta grönsaker efter säsong och tillgång och gärna med kokt potatis eller potatismos till (eller blomkålsmos om du vill sänka ditt kolhydratsintag lite och/eller ogillar potatis)
Lägg sedan upp sallad på ett fat eller tallrik, lägg sedan potatisen på med två stycken noisetter, dela upp löken ovanpå och slå den goda såsen på och servera direkt
Rostbiffmed chili- och limesmör samt sambal/lime dip & grönsaker. Blev en lugn hemmakväll igår och maten blev lite sen så hann inte med något avancerat trodde jag, sparrissoppan som jag utgick från Per Morbergs recept när jag gjorde verkade ju enkel
I fredags så grillades det igen, denna gången blev det grönsaker i foliepaket direkt på grillen tillsammans med grillad rostbiff, majskolv och fetaostkrämen som jag bloggat om tidigare
600 g torskrygg 130 g smör salt 900 g delikatesspotatis 2 dl smetana 1 citron, saft + rivet skal färsk pepparrot färsk körvel ev rom (t ex forellrom) smör, till stekning av fisken
Sätt ugnen på 225 grader. Skiva zucchinin, dela tomaterna och hacka vitlöken, lägg i en smord ugnsfast form och ringa över lite olivolja och strö över lite pinjenötter
Servera med kokt potatis och ärtor. Smaka av med salt, peppar och kryddpeppar. Ingredients600g filé av kolja25g smörSaltVitpeppar-------------------50g smör3 msk vetemjöl6 dl mjölkSaltVitpepparCa 1 msk kryddpepparkorn, mortlade eller malda i kvarn--------------------900g potatis3 dl gröna ärtor. 900g potatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.