Älsk på babbel ochbubbel . Bjöd hem Matjuntan igår på en tisdagsskål och lite plockmat. Livet framför allt – ingenting kan tas för givet, men även att jag tagit min examen och gjort en Hole in One
Skär upp det möra rosa köttet, lägg upp allt på en talrik och njuuut. Kvällens uppdrag i Sveriges Mästerkock var att man skulle komponera och laga en middag till den person som står en allra närmst och det var precis det jag gjorde förra onsdagen
I söndags när Berra kom hem från sin jobbresa i Tyskland hade han med sig champagne hem till sin halta fru och jag skojade om att jag skulle sippa bubbeloch mumsa praliner med den svullna foten i högläge
Tillsätt karamellfärg och vispa till jämnrosa marängsmet. Stäng av ugnen och låt marängen kallna. Blanda jordgubbar, strösocker och vaniljsocker i en liten kastrull eller värmetålig skål
Till middagen valde vi att dricka ett bubbel som kommer från Frankrike men som bär namn från en vingård alldeles utanför Ystad nära Köpingebro, Köpingsbergs Gård, som ägs av Carl-Otto Ottergren som är leverantör av detta vinet
och vi hade ingetspeciellt planerat. Så till kvällen blev det en liten plocktallrik med massa godsaker och ett Cava vin som var en nyhet på Systembolaget, och som smakade och passade perfekt till maten
Sitter och mumsar på lite svenska jordgubbar med lättvispad grädde. För jag kan gå under dagen och klura på vad vi ska äta på kvällen så slutar det ändå inte som jag tänkt
En läskigt rosa kycklingfärssås, men väldigt god och annorlunda mot vad jag har gjort tidigare. Till lunch idag var det ett paket kycklingfärs som stod och framme och som skulle ätas upp
Den skulle vara vit ochrosa med dekortaioner som krona, rosett, blommor och hjärtan. Jag har precis lagt sista handen på veckans och månadens sista tårta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.