Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Lägg på ett lock och låt köttet sjuda, ca 1 1/4 timme tills innertemperaturen är 75º. Koka upp under omrörning, 3–5 minuter. 5 dl vatten. 5 st persiljestjälk. 5 msk riven pepparrot
Smaka av med salt och pep-par. Låt pärllökarna ligga i en skål med varmt vatten i 5 minuter, så blir de lättare att skala. Lägg lök och kött i kokspadet och koka upp och låt sjuda, 45–50 minuter. I tryckkokare är koktiden ca 15 minuter efter tryckhöjning. 5 dl vatten. 5 dl vatten
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Denna är garanterat en av världens bästa kycklingpajer. 2,5 dl vetemjöl3 msk vatten125 gr smörFylling. 1 stor grillade kyckling1 medelstor purjolök300 gr champinjoner2 msk smör till stekning1,5 dl vispgrädde1-1,5 tsk dragon0,5-1 tsk salt1 krm svartpeppar2,5 msk vetemjölca 3 dl kycklingbuljong ( 2 tärningar+3 dl vatten)0,5-1 msk äkta soja Gör så här. Grädda 225°C i 15-20 min tills pajen fått fin färg. 2,5 dl vetemjöl. 125 gr smör. 1,5 dl vispgrädde. 1-1,5 tsk dragon. 0,5-1 tsk salt. 2,5 msk vetemjöl. 0,5-1 msk äkta soja
Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten. Häll bort vattnet. Koka samman alla ingredienserna, sakta under en timme
Smaka av såsen med lite gelé (jag hade svartvinbärsgelé) salt och peppar. ca 800 g fransyska2 gula lökar2-3 morötterfärsk timjan2 msk kinesisk sojasalt, pepparBryn steken så den får rejält med färg runtom på alla sidor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.